Brugse Sensotec werkt samen met Zweedse groep

AfdrukkenUtskriftSensotec uit Jabbeke nabij Brugge mag zich vanaf deze week exclusief verdeler in België noemen voor de Zweedse groep LVI, ofte Low Vision International. Het gamma van LVI omvat een reeks toestellen die op maat van de klant met een visuele beperking worden samengesteld. De toestellen bieden zowel de klassieke beeldvergroting met kleuraanpassing als een betrouwbare voorleesfunctie. De beeldschermloepen en voorleestoestellen worden door LVI in Zweden onder de naam MagniLink ontworpen en gefabriceerd.

Sensotec is in België de grootste verdeler van hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden en is gekend voor zijn persoonlijke aanpak. De uitbreiding met MagniLink past in de visie van het bedrijf om een breed assortiment voor te stellen waaruit de klant in nauw overleg met de consulent het meest geschikte toestel kan kiezen. Het distributiecontract met LVI omvat zowel verkoop, installatie als onderhoud van de toestellen door Sensotec, en dat over heel België. Falk Beerten, CEO van Sensotec is tevreden met deze uitbreiding van het gamma en gelooft hiermee tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kwaliteitsvolle toestellen op maat van de klant. “Onder meer door de vergrijzing van de bevolking is er steeds meer vraag naar hulpmiddelen voor verminderd zicht,” zegt Beerten. “De LVI-productlijn beantwoordt hieraan met een modulair systeem dat bruikbaar is zowel thuis, op het werk, op school als in de vrije tijd, en dat uitmunt door eenvoud, stijlvol design en superieure beeldkwaliteit.”

Sensotec is actief in onderzoek, ontwikkeling en verkoop van compenserende software en hardware voor mensen met visuele beperkingen, dyslexie of andere lees- en leerproblemen. Het bedrijf werd opgericht in 1986 en telt momenteel 38 werknemers, verspreid over drie vestigingen. Het is hiermee het grootste Belgische bedrijf actief in deze sector. De export is goed voor ongeveer 50 procent van de omzet. (KC)