De in Antwerpen opererende West-Vlaamse (Brugge) topcouturier Wim Bruynooghe zet een samenwerking op met Anne Chapelle. Deze laatste is het zakelijk brein achter onder meer het modelabel Ann Demeulemeester. Bruynooghe en Chapelle willen nu samen een nieuw merk lanceren onder de naam UCWHY (uit te spreken als You see why). UCWHY claimt dat het aan jongeren aantrekkelijke, kwalitatieve maar ook betaalbare kledij wil bieden ‘met een nomadisch tintje’. De inspiratie wordt deels gehaald uit de jongerenkledij van de jaren zeventig.

Wim Bruynooghe is een product van de Antwerpse Modeacademie. Hij verwierf naam en faam toen hij door het Amerikaanse businessmagazine Forbes werd uitgeroepen tot een van de meest getalenteerde jonge Europeanen. Hij heeft al enkele jaren een eigen modelabel. De samenwerking met Anne Chapelle komt er omdat het tussen beiden klikt, zo laten beide ondernemers verstaan.

De UCWHY collectie wordt rond deze tijd gelanceerd. Een beperkt aantal boetieks -een in Gent en een in Brussel- hebben de collectie nu al in de rekken hangen. De grote doorbraak moet er komen vanaf 2018. Het bedrijf van Anne Chapelle (Bvba32) zal vooral de zakelijk-financiële kant voor haar rekening nemen, zodat Bruynooghe zich helemaal kan toeleggen op wat hij best kan en het liefst doet, het creatieve met name.