Ook kunst- en antiekveilingen zijn uitgegroeid tot internationale gebeurtenissen waarbij grenzen al lang geen belemmering meer vormen. Het Brugse veilinghuis Carlo Bonte Auctions was zich al vroeg bewust van deze trend en nam hierin het voortouw. Ongeveer een decennium geleden richtte het veilinghuis immers als eerste in België zijn vizier op de Aziatische markt en tot op vandaag verhuizen ruim 75 procent van de aangeboden stukken naar het buitenland. Om nog beter in te spelen op deze internationale ontwikkelingen en om de klant nog beter te ondersteunen in de zoektocht naar dat ene specifieke object versterkte Carlo Bonte het team recent met Tim De Doncker.

De Doncker studeerde aan de Universiteit Gent en behaalde in 2013 de doctorstitel met een studie over de Gentse kunstacademie en de relatie van deze instelling met de traditionele kunstambachten in de Arteveldestad in de tweede helft van de achttiende eeuw. Hij publiceerde in tal van tijdschriften, trad vaak op als spreker op nationale en internationale congressen, beschikt over uitgebreide ervaring in academisch onderwijs en een uitgebreid netwerk binnen de kunstwereld, met aandacht voor zowel de klassieke als de hedendaagse items. Daarnaast was hij tevens een tijdlang actief als archivaris bij de Stad Gent en doorliep hij een opleiding tot antiekhandelaar. Na tien jaar verlaat hij nu zijn Oost-Vlaamse Alma Mater om als director aan de slag te gaan bij het West-Vlaamse Carlo Bonte Auctions.

Met deze uitbreiding wil het veilinghuis een volgende stap hogerop zetten. De klant een meerwaarde aanreiken en een wow-gevoel creëren, daar gaat het om. De passie voor de Aziatische én de Westerse kunst die binnen het huis aanwezig is, moet nog meer worden uitgestraald naar de buitenwereld, aldus CEO Carlo Bonte. Dat kan onder meer door het aanbieden van een educatief pakket, door samenwerking met musea, door het organiseren van tentoonstellingen, door publicaties en lezingen. Kortom, door een exceptionele experience te bieden.