Bruno Holvoet nieuwe CEO van Transport De Sauter

holvoet brunoBegin juni nam het Brugse Gheeraert Transport zijn sectorgenoot Transport De Sauter over. De zaakvoerders Stijn en Peter Gheeraert gingen daarna op zoek naar versterking om de transportactiviteiten van De Sauter mee op te volgen en verder uit te bouwen. Inmiddels is bekend dat Bruno Holvoet (45) de nieuwe CEO wordt van Transport De Sauter. Bruno Holvoet bouwde een ruime ervaring op als “sales”. Hij werkte 7 jaar als overkoepelend verkoopsdirecteur bij Turbo’s Hoet Group, waar hij de vertegenwoordigers van de 11 Belgische vestigingen aanstuurde. Zelf startte hij er in 2006 als vertegenwoordiger van DAF vrachtwagens. Voorheen nam hij 8 jaar de Franse markt onder de loep als sales manager voor Biovitaver.

Eind 2016 neemt Holvoet de fakkel volledig over van de huidige medebestuurder Koen Vandenbroucke, die de komende maanden zal instaan voor een vlotte overgangsperiode op vlak van customer service, warehousing en sales. De voormalige medebestuurders Sybil en Thomas De Sauter blijven actief in het bedrijf. Bruno Holvoet: “Ik ben heel blij met mijn nieuwe functie in een wereld vol uitdagingen. Wat mij precies aantrok? Zowel Transport De Sauter als Gheeraert Transport genieten een goede reputatie. Maar het was vooral de openminded geest én lange termijn visie van Peter en Stijn Gheeraert die me geheel overtuigden om mee op de kar te springen.”

Holvoet wil in een eerste fase de huidige klanten én medewerkers goed leren kennen. “Want zij staan in de toekomst centraal,” aldus Holvoet. “Graag bouw ik verder op wat goed is. Daarnaast moeten we kijken wat kan geoptimaliseerd worden, dan denk ik vooral aan verdere automatisatie, investeren in het wagenpark, gezamenlijke aankopen en een nauwere samenwerking met Gheeraert Transport om meer transportdiensten aan te bieden.” Volgens Peter Gheeraert is de keuze voor Bruno Holvoet als CEO is een weloverwogen keuze. “Zijn ervaring als commercieel directeur B2B bij Turbotrucks,  een internationale speler in de automobielsector, zal zeker van pas komen,” aldus Gheeraert. “In het verleden hadden we steeds een vlotte en correcte samenwerking bij de aankoop van onze DAF vrachtwagens.” (KC)