BULTIN. pakt uit met nieuwe designcollectie

BULTIN-DSC_2755-5bae3d-large-1467638901BULTIN., de start-up van West-Vlamingen Glenn en Sylvie Buydaert, pakt minder dan een jaar na de opstart al uit met een nieuwe collectie: een stalen, gebogen verlichtingsarmatuur op een betonvoet en dat in vier verschillende modellen en negen kleuren. Het concept is eenvoudig maar uitgekiend, uitgepuurd met een speelse twist. Het is een duidelijke stempel die broer en zus Glenn en Sylvie Buydaert op hun minimalistische lampen drukken. Het is de eerste reeks interieurobjecten waarmee ze hun nieuwe label BULTIN. definitief willen lanceren. Het label is Belgisch en pretentieloos, aldus de jonge zaakvoerders.

BULTIN. werd in het najaar van 2015 opgericht door twee West-Vlamingen: architectuurstudent Glenn Buydaert en zijn zus Sylvie. Hij ontwierp verlichting om zijn woonst in Gent in te richten, zij zag als designliefhebber een object met potentieel en bleek vanuit haar professionele ervaring al snel de juiste persoon om het in de markt te zetten. Het concept? Uit een ronde betonvoet vertrekt een armatuur in buismetaal dat over het wiel van een tractor wordt gebogen en eindigt in een lamp. Strakke eenvoud, dus. Maar dan wel verzacht door kleur. Het resultaat zijn subtiele, snedige eyecatchers. “Maar BULTIN. wil meer zijn dan één object,” aldus het zakenduo. “Het is een collectie, het is een label. De materialenkeuze, de kleuren, de minimalistische stijl: dat is de rode draad die je in de toekomst ook zal terugvinden in de andere interieuritems die we op de markt willen brengen.”

BULTIN. is vandaag verkrijgbaar bij Objet Trouvé in Knokke en Kortrijk en zal in de toekomst te vinden zijn in een beperkte selectie shops. De prijs schommelt, afhankelijk van het model, tussen 590 en 760 euro. Glenn en Sylvie Buydaert hebben hun atelier in Ruiselede. (KC)