Busworld Latijns-Amerika krijgt al meteen tweede editie

De pribusworld-colombia-2meur editie van het West-Vlaamse Busworld in Latijns-Amerika krijgt al meteen een verlengstuk. De West-Vlaamse vakbeurs voor bussen en cars verovert al een tijdje de wereld. Na beurzen in China, Rusland, India en Turkije was het de voorbije dagen de beurt aan Colombia waar een driedaagse werd georganiseerd. In Medellin kwamen meteen al zestig exposanten op het gebeuren af, waaronder grote namen zoals Volvo, Daimler Mercedes, Scania of Issuzu. De B2B beurs is traditioneel een ontmoetingsplaats voor constructeurs enerzijds en professionele kopers anderzijds.

Gezien het grote succes van de eerste editie, hebben algemeen directeur Mieke Glorieux en voorzitter Didier Ramoudt het vaste voornemen om in het najaar van 2017 al meteen uit te pakken met een tweede editie. In andere landen is dat nog niet eerder gebeurd en wordt een tweejaarlijks ritme aangehouden. “Je moet het ijzer smeden terwijl het heet is,” aldus voorzitter Didier Ramoudt. De hele Latijns-Amerikaanse markt is een Eldorado voor bussen en cars. Colombia bijvoorbeeld heeft amper één treinlijn die door het land loopt.

Busworld werd in 1971 opgestart in Kortrijk, waar het tot nader order nog altijd zijn (Belgische) tenten opslaat en onder impuls van stichter Luc Glorieux is uitgegroeid tot de grootste vakbeurs ter wereld in zijn soort. In 2019 verhuist de Belgische editie van Kortrijk naar Brussel en dit wegens plaatsgebrek in West-Vlaanderen. (KC)