Busworld Rusland werd een succes

bus-world-russia-2016-mosow-6-1Busworld Rusland, de vakbeurs die doorging in Moskou, groeide uit tot een succes. dat zegt de mede organisator, het van origine West-Vlaamse Busworld. Voor de gelegenheid werd samengewerkt met lokale partners, een kwestie van verankering met de lokale sector. De volgende editie staat al gepland in oktober 2018, eveneens in de Crocus Expo in Moskou. Busworld werd in de Russische hoofdstad vertegenwoordigd door zijn voorzitter, Oostendenaar Didier Ramoudt.

Busworld ontstond in de jaren zeventig in Kortrijk onder impuls van de onnavolgbare Luc Glorieux. Hij bouwde de lokale beurs uit tot de grootste vakbeurs in zijn soort wereldwijd. In de loop van de jaren kwamen er, naast het event in Kortrijk, verschillende buitenlandse zusjes bij: India, China, Turkije en dus ook Rusland. In december zal Busworld ook voor het eerst zijn tenten opslaan in het Colombiaanse Medellin. Zuid-Amerika is voorlopig nog onontgonnen terrein. Busworld Colombia wordt dus een première.

In Moskou gaven 51 busbouwers uit acht landen present. Belangrijker nog dan het aantal was de kwaliteit en die was met bijna alle grote namen uit de industrie opvallend aanwezig. Ook de mediabelangstelling uit diverse landen lag aan de hoge kant. Tijdens de drie dagen durende beurs kwamen om en bij de 3.500 professionals naar de expositie afgezakt. Busworld Russia ging zes jaar terug voor het eerst van start in Nhizny Novgorod, een stad op zo’n 500 kilometer ten oosten van Moskou. Om allerlei redenen drong een verhuis naar Moskou zich op. De Russische markt is om evidente redenen een zeer aantrekkelijke markt. In 2018 wordt in Rusland ook het WK Voetbal georganiseerd, en dat zal een bijkomende boost geven aan de lokale transportmarkt. (KC)