Busworld trekt nu ook naar Moskou

IMG_5334Busworld, wereldwijd de grootste vakbeurs in zijn soort, heeft in marge van het salon in Kortrijk (nog open tot en met 21 oktober) aangekondigd dat er in 2016 ook een “zusje” bij komt in Moscou. Dit betekent dat er volgend jaar vier buitenlandse Busworlds geprogrammeerd staan: een in Turkije (Istanbul), een in India (Bengaluru), een in China (Bejing) en dus ook een in Rusland.

De interesse voor Rusland is niet nieuw, maar de locatie is dat wel. Busworld Russia ging al twee maal door, maar telkens in de stad Nizhni Novgorod, zowat vijfhonderd kilometer ten oosten van Moscou en een stad met een zekere industriële reputatie. In Moskou wordt volgend jaar samengewerkt met het plaatselijke Comtrans, dat een expertise heeft in beursorganisaties. Directeur Sergey Ribchak van Comtrans bevestigt het principe akkoord met Busworld. In Moskou zullen beide partners, Busworld en Comtrans, jaarlijks een beurs organiseren. Alternerend zal de focus meer liggen op vrachtwagens, en het andere jaar meer op bussen en cars. Maar alle voertuigen zullen sowieso aan bod komen.

Volgens Didier Ramoudt, voorzitter van Busworld, heeft de beurs nog meer in petto. Zo zouden er plannen zijn om ook in Colombia, Indonesië, Kazachstan of Uzbekistan, aan de slag te gaan. Overal wordt gezocht naar strategische partners om het verhaal mee te helpen schrijven.

Busworld is een concept van Kortrijkzaan Luc Glorieux die het salon in 1971 voor het eerst organiseerde in zijn stad. Op deze editie, de 23e, waren er 411 exposanten aanwezig. (KC)