Het zijn belangrijke dagen geweest voor CadCorner uit Ledegem. Zopas heeft de Roeselaarse investeringsmaatschappij Robur Capital (van CEO Wim Deblauwe) een meerderheidsbelang genomen in de groep die de krachten bundelt van CadCorner en het Nederlandse GPO Solutions. Die beide bedrijven, tot voor kort concurrenten, hebben zopas een strategisch partnership afgesloten. Beide partijen willen via samenwerking hun groei verstevigen en bieden hun klanten een internationaal kenniscentrum aan voor productontwikkeling en procesoptimalisatie.
CadCorner (Ledegem) werd in november 2011 opgericht door Xavier Werbrouck. De roots van GPO Solutions gaan terug tot in 1993. Ze groeiden allebei uit tot partners van de maakindustrie, gekend voor hun expertise en het leveren van hoogstaande innovatieve oplossingen. Samen hebben ze honderden bedrijven geholpen om hun productontwikkeling, van idee tot afgewerkt product, te verbeteren en te versnellen. “Het is onze ambitie om het proces van productontwikkeling snel en efficiënt te laten verlopen en uitdagingen met betrekking tot het design, de engineering en de productie weg te werken”, aldus Xavier Werbrouck. “Meer specifiek in de domeinen van CAD, CAE, CAM en PDM, PLM, IoT. De innovatie en verandering in technologie en processen verandert dusdanig snel, en op ongekende schaal. Daarom denken we dat onze gecombineerde expertise meer toegevoegde waarde zal bieden.”
GPO Solutions is een gevestigde waarde in Nederland en heeft net als CadCorner, in België, kwaliteit en dienstverlening hoog in het vaandel staan. “Met ingang van 1 juli 2017, zijn onze klanten voortaan in de hele Benelux aan het goede adres”, zo verduidelijkt Robin Van Raak, managing director van GPO Solutions: “We hebben in Nederland een stevige reputatie opgebouwd. Door de nauwe samenwerking en het partnerschap met CadCorner kunnen we onze groei bestendigen en onze expertise en service nog meer optimaliseren. Zowel voor onze teams als onze klanten is dit een unieke aangelegenheid.” Zowel CadCorner als GPO Solutions blijven onder hun eigen naam verder werken en zijn ondergebracht in een groep waar de synergiën tussen beide organisaties worden gebundeld. Met als intentie om de expertise van beide bedrijven te consolideren, zodat klanten én medewerkers kunnen genieten van directe ondersteuning en toegang tot zeer brede expertise in verschillende domeinen.