Verzekeringsgroep Callant wil zich naar eigen zeggen profileren als sportiefste makelaar van West-Vlaanderen. Om dit te bereiken werd ook een heuse sponsoring strategie 3.0 uitgewerkt. CEO Peter Callant zelf is zoals bekend een verwoed sporter die er naast marathons zelfs een full iron man heeft op zitten.

Met deelname en/of sponsoring aan tal van sportieve projecten, wil Callant zich nog meer profileren. Tijdens de voorbije zomer namen een tiental medewerkers zelf deel aan de Callant Triathlon in Izegem. Callant stelt zich open voor diverse sportdisciplines, zoals voetbal, basketbal (BCO Oostende, Xmas Tournament), handbal (Tongeren), hockey of wielrennen. Per 1 januari 2018 zal  Callant Verzekeringen & Financieel Advies opduiken in het veldrijden met toppers als Kevin Pauwels, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Het Brugse makelaarskantoor is vanaf 2018 de nieuwe partner van Marlux-Bingoal Cycling Team en de jongerenploeg Callant-Doltcini Cycling Team. Dit partnership moet helpen zorgen voor een verhoogde merkbekendheid van Callant Verzekeringen & Financieel Advies in Vlaanderen. “De sponsoring van een Vlaamse topploeg die kansen geeft aan talent van eigen bodem in een op en top Vlaamse sport, past perfect binnen onze strategie”, aldus marketing – en communicatiemanager Filip Demyttenaere bij Callant. “Door de bestaande partnerships met Sport Vlaanderen-Baloise en de Zesdaagse Vlaanderen-Gent zullen we het hele jaar door zichtbaar zijn in de wielersport. Op deze manier profileren we ons als vaste waarde in het wielrennen en zal dit een hogere visibiliteit opleveren.”

Recent raakte nog bekend dat Callant ook in zee gaat met Cercle Brugge. Ook daar is de ultieme drive om via de sport nog meer visibiliteit en naambekendheid te verwerven.