Callant Verzekeringen en Financieel Advies maakt zijn ambities waar. Het blijft middels een overname in de Kempen groeien in een stagnerende en consoliderende markt. “We gaan voor een combinatie van interne en externe groei”, aldus CEO Peter Callant. 

Peter Callant begon 26 jaar geleden als verzekeringsmakelaar in Heist en groeide gestaag via overnames in Brugge, Oostende, Roeselare, Antwerpen (Stabroek, Berchem, Hoboken, Brasschaat) tot in Limburg (Tongeren). Na de integratie van al deze overnames werkt Callant nu vanuit 2 hoofdkantoren: een in Oostkamp en één in  Antwerpen (op de Frankrijklei). Callant was al in alle regio’s van Vlaanderen actief en gomt nu de omzeggens laatste blinde vlek ook uit. Finas uit Geel Kempen) wordt een volwaardig filiaal. De deal werd beslecht en treedt per 1 januari effectief in werking. “We krijgen er op deze manier een team van een tiental Kempische collega’s bij, die vanuit Geel gaan blijven opereren, maar dan wel onder de Callant vlag” aldus Peter Callant. “Net zoals in Oostkamp is het kantoor in Geel strategisch gelegen vlakbij de afrit van de autosnelweg. Deze centrale ligging vormt zo een perfecte brug tussen Antwerpen en Limburg.”

Zaakvoerder Geert Minnen van Finas beseft al enkele jaren dat groeien en voldoen aan alle nieuwe regelgevingen steeds moeilijker wordt voor een kleinere regionale makelaar. Daarom was Minnen op zoek naar een bedrijf met dezelfde kernwaarden en hetzelfde DNA. Dat vond hij terug bij Peter Callant en zijn team. Geert Minnen: “Ik werd geïnspireerd door de Callant-begrippen zoals #sportiefstemakelaar en #digitaalstemakelaar en ik contacteerde Peter Callant zelf met de vraag om te kunnen samenwerken.”

In de huidige Belgische verzekeringsmarkt is er een sterke consolidatiegolf aan de gang:  het is eten of gegeten worden, overnemen of overgenomen worden. Stichter en zaakvoerder Peter Callant heeft naar eigen nog heel veel “goesting”, appetijt en energie om autonoom verder te groeien. “Zelf overgenomen worden is helemaal niet aan de orde,” aldus Peter Callant die ervan droomt ooit de zaak te kunnen overdragen aan de volgende generatie.