De Amerikaanse multinational Cargill tast zwaar in de buidel. In Izegem wordt een miljoeninvestering gepland. Dat blijkt uit een bijdrage in het laatste nummer van het magazine Ondernemers, het lijfblad van Voka West-Vlaanderen. Bedoeling is om nog beter te kunnen inspelen op de marktvraag en de wensen van de klanten. Cargill maak plantaardige oliën die vooral bestemd zijn voor de voedingssector en de landbouw. Ook de autoindustrie (bandenproducenten) is klant.

Cargill kan bogen op bijna twintig jaar aanwezigheid in West-Vlaanderen. In 1998 nam het een deel van de activiteiten van Vandemoortele over. In Izegem worden tot 500 verschillende soorten plantaardige oliën marktklaar gemaakt. Vanuit Izegem vertrekt het aanbod naar klanten in België, Frankrijk en Nederland. In Izegem wordt voor de aanvoer van grondstoffen en het verschepen van eindproducten maximaal gebruik gemaakt van het vervoer via het water.

De aangekondigde investering heeft betrekking op een nieuwe raffinaderij. In Ondernemers meldt plant manager Marco Moes nog dat er volgend jaar ook miljoen euro’s zullen gepompt worden in de upgrading van de bottelarij.

foto: Henderyckx Luchtfotografie Bvba