KORTRIJK – Het van origine Nederlandse investeringsfonds AAC Capital en het Kortrijkse IT-bedrijf Savaco kondigen aan dat AAC in het kapitaal van Savaco stapt om de onderneming bij te staan in de volgende groeifase en de familiale opvolging te faciliteren. Zo staat het te lezen op de  website van Savaco. AAC tekent voor een meerderheid. Carl Sabbe en Rik Vandemoortele blijven wel aan boord als managers. Savaco werd in 1991 opgericht, week in 2012 uit naar een nieuwe vestiging op Hoog-Kortrijk, telt 130 medewerkers en is vandaag goed voor circa 30 miljoen euro aan omzet. 

Savaco is een Belgische ICT-dienstverlener gespecialiseerd in oplossingen met impact die duidelijk strategische voordelen geven aan bedrijven. Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, de stichters van Savaco, blijven in het kapitaal maar belanden nu in een minderheidspositie. Zij zullen als CEO’s garant staan voor blijvende focus op klantentevredenheid en kwalitatieve dienstverlening. Samen met AAC willen ze Savaco verder uitbouwen tot een leidende ICT-dienstverlener die zich onderscheidt door haar sterke knowhow, ervaren team, uitstekende service en ambitieuze toekomstvisie. Naast de groeiplannen werd met dit partnership ook een familiale opvolging mogelijk gemaakt. Op deze manier wordt de continuïteit van het bedrijf met zijn eigenheid en waarden verder verzekerd.

Sinds de oprichting in 1991 is Savaco uitgegroeid tot een ICT-bedrijf met 130 werknemers met een gerenommeerde klantenbasis en geniet Savaco een sterke reputatie in Vlaanderen. Het IT-bedrijf levert advies op maat en schiet de Belgische bedrijfswereld te hulp bij het uitwerken van complexe ICT-infrastructuren, het leveren van software voor productontwikkeling, het implementeren van IoT technologieën en het verstrekken van productiviteitsoplossingen (o.a. documentbeheer, BI, efficiënte communicatieplatformen en andere).

Perfecte match

De aandeelhouders van Savaco werden bijgestaan door Degroof Petercam Corporate Finance. Voor AAC vormt Savaco de derde Belgische acquisitie. Savaco matcht perfect met de filosofie van AAC om lokale topbedrijven te steunen in hun ambities om in de toekomst nog meer te groeien, zo luidt het officieel. Zo wil het Kortrijkse IT-bedrijf met AAC vooral verder blijven investeren in een uitgebreid oplossingen- en dienstenaanbod.

In de zoektocht naar een partner was het voor Sabbe en Vandemoortele uitermate belangrijk dat er sprake was van zowel een sterke ambitieuze én culturele fit. CEO Carl Sabbe hierover: “Belangrijk in onze keuze voor AAC is dat de eigenheid, aanpak en waarden van Savaco bewaard blijven. We zijn absoluut overtuigd dat de inbreng van AAC, hun gedrevenheid en expertise ons in staat zal stellen onze ambitieuze doelstellingen kracht bij te zetten.”

Volgens CEO Rik Vandemoortele biedt deze samenwerking de mogelijkheid om het groeiverhaal van Savaco te bestendigen. “Voor onze klanten willen we op dezelfde manier als vroeger een ervaren gids en favoriete ICT-partner zijn en blijven”, zegt Vandemoortele. “We willen ons portfolio bovendien verder versterken om zo onze klanten ook intensief te begeleiden in hun digitale transformatie traject. Deze samenwerking stelt ons in staat een nog beter en sterker Savaco te realiseren voor klanten en medewerkers.”