Brugge

Het Brugse veilinghuis Carlo Bonte organiseert deze maand nog een veiling van een uitzonderlijke kwaliteit, met een hoog Brafa-of Tefaf-gehalte bij manier van spreken.

Zowel Aziatische als Westerse kunst staan in de etalage. De tweede najaarsveiling staat gepland op 12 en 13 december. Naar goede gewoonte springen de enorme variëteit en de hoogstaande kwaliteit in het oog. Die constante kwaliteitsbewaking, eigen aan de missie en visie van Carlo Bonte, is ook de ‘leveranciers’ niet ontgaan. Onder meer een prachtige inboedel uit Sint-Martens-Latem gaat in het Brugse huis onder de hamer. Pronkstuk van deze inboedel is zonder twijfel het wondermooie ‘Déclin du jour’ van de meester Claus himself. Leuk extraatje is dat tijdens de kijkdagen en de veiling een fotoreportage aan het publiek wordt getoond die ‘de Claus’ in het interieur toont. Het gezicht op de achtertuin toont mooi aan waar Claus zijn inspiratie haalde. Naast een uitgebreid Aziatische luik volgt op de tweede dag Europese kunst.

Het Brugse veilinghuis heeft een zekere faam en ook een grote traditie. De huidige zaakvoerder Carlo Bonte is 39 jaar en nam in 2008 de zaak van zijn vader over. Hij deed buitenlandse ervaring op bij onder meer Christie’s in Londen.