Sinds enkele dagen worden de leveringen van Carrefour in Oost- en West-Vlaanderen uitgevoerd door het Nederlandse postorderbedrijf PostNL. Daarmee is Carrefour de eerste supermarktketen die in heel West-Vlaanderen aan huis gaat leveren. Dat meldt de nieuwsbrief Retail Detail en wordt ook bevestigd. De online bestellingen via drive.be zijn alvast in West-Vlaanderen nieuw. In Oost-Vlaanderen bestond het concept al. Het contract voor Oost-Vlaanderen wordt door PostNL overgenomen van Bpost.

De samenwerking tussen Carrefour en PostNL wordt eens te meer uitgebreid. Sinds 12 juli verzorgde het Nederlandse postbedrijf ook al de leveringen in de provincies Antwerpen en Limburg.Tegelijk herbevestigt Carrefour wel zijn partnerschap met het platform bringr van Bpost. Dat laat bij particulieren boodschappen leveren in Brussel, in Waals- en Vlaams-Brabant, in Oost-Vlaanderen en in de provincie Antwerpen.

Dankzij de uitbreiding van de online service, levert Carrefour nu in heel Vlaanderen en Brussel boodschappen aan huis. In Wallonië wordt er enkel in Waals-Brabant geleverd. Het is wel in heel België mogelijk om boodschappen af te halen bij een afhaalpunt van Carrefour Drive. Nu nog zien of de West-Vlaamse consument rijp is voor de bijkomende mogelijkheid om aan huis te worden beleverd mits een logische meerkost. In andere provincies wordt op het aanbod met mondjesmaat ingepikt.