Carrefour Knokke zorgt voor Belgische primeur

CaCarrefour Knokkerrefour installeert in zijn supermarkt in Knokke voor het eerst oplaadpunten voor elektrische fietsen. Op termijn zal de retailer ook andere winkels voorzien van laadpunten. Het betreft een primeur voor België. De vernieuwde Carrefour Market in Knokke kan als eerste Belgische Carrefour-winkel een oplaadpunt voor elektrische fietsen aan zijn klanten aanbieden. Zo kunnen klanten tijdens hun boodschappen hun elektrische fiets opladen. Leuk detail: ook de zo bekende golfkarretjes die je in Knokke vaak ziet, kunnen aan het oplaadpunt aangesloten worden.

Klanten die gebruik willen maken van het laadpunt dienen wel hun eigen adapter mee te nemen. Er is een afsluitbare kast voorzien waarbij de klant de keuze heeft om z’n batterij al dan niet te stockeren. “Hiermee biedt Carrefour een extra troef aan de inwoners en bezoekers van Knokke en benadrukt het zo zijn positie als buurtsupermarkt,” aldus de verantwoordelijken van de Franse distributiegroep. “Door deze extra dienst moedigen we de klanten aan om duurzame vervoersmiddelen te gebruiken.”

Carrefour laat nog weten dat het in de toekomst ook ook andere Market-supermarkten wil uitrusten met oplaadpunten voor elektrische fietsen. (KC)