Het snel groeiende Bellegemse bedrijf Catael van zaakvoerders Henk Capoen en Nikolas Taelman, toonde zich van zijn meest sociale kant met de organisatie van een benefietavond ten voordele van een sociaal project in Madagascar. Alles bijeen kan, vooral dankzij giften, 5.000 euro worden overgemaakt aan een lokaal schooltje. Industrieel ingenieur Thijs Vral, die vijf maanden lang ter plaatse woonde en werkte, kwam anderhalf uur lang tekst en uitleg geven over het project.

CEO Henk Capoen zei dat hij meteen onder de indruk was toen Thijs Vral zijn verhaal vertelde over de plaatselijke gang van zaken. Vral was er actief binnen de organisatie Engineers without Borders. “Omdat Thijs ook in contact staat met een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in de regio heeft Catael besloten om hier ook een bijdrage te leveren”, aldus Henk Capoen. “De opbrengst van deze warme luisteravond gaat dan ook integraal naar een schooltje in één van de armste regio’s van het zo al flink verpauperde Madagascar.”

Catael is een model kmo die een snelle opgang maakt dankzij het kwaliteitswerk van een jonge en erg gemotiveerde equipe medewerkers (nu om en bij de 15 man sterk). De flexibele Bellegemse kmo is een specialist in industriële automatisering en haalde al diverse mooie referentiecontracten in huis.

Meer info: www.catael.be