DEERLIJK – Stel: je wordt zestig, je gaat naar het werk en daar pakt het personeel uit met een flashmob. Het overkwam Michel Delfosse, CEO van Bel&Bo, op zijn zestigste verjaardag. Was me dat even schrikken zeg. Maar ook nagenieten.    

Wat doet het personeel om de zestigste verjaardag te vieren van de grote baas? Het kan alle kanten uit (bloemen, een etentje, wijn?) maar bij Bel&Bo gingen ze voor een wel heel origineel geschenk in de vorm van een flashmob op de parking aan de hoofdzetel. De laatste weken werd er in het geheim duchtig gewerkt aan het project. De trouwe werknemers vonden dat ze tram zes van grote baas Michel Delfosse niet zomaar mochten laten voorbijrijden.

Feest bij Bel & Bo. Maar hoe krijg je een en ander georganiseerd? Met een list natuurlijk. Na een rondje brainstormen werd de volgende afleidingsoperatie opgezet, goed wetende dat CEO’s zich niet gemakkelijk rond de tuin laten leiden, en al zeker niet door hun eigen personeel: precies op het middaguur luidde de grote sirene van het brandalarm, het signaal om zich naar de buitenparking te begeven. Terwijl Michel Delfosse -zoals het hoort voor een CEO- als laatste de lichten doofde, kon het personeel zich opstellen in rijen en wachtte de grote verrassing.

Michel Delfosse werd zorgvuldig ‘geëvacueerd’ naar de parking waarna op de tonen van Rihanna’s ‘We found love’ (zijn favoriete nummer) een honderdtal werknemers een zorgvuldig ingestudeerde flashmob dansten. In keurig witte t-shirts van, hoe kan het ook anders, Bel&Bo. Volgens insiders en doorgaans goed ingelichte bronnen werden enkele traantjes weggepinkt, maar werd er vooral veel afgelachen. Zoals het een West-Vlaams familiebedrijf betaamt. “Wij weten nu alvast ook op welk nummer er stevig geshaket zal worden tijdens het volgende personeelsfeest”, zei iemand van het personeel.

Wat na de flashmob volgde, blijft een goed bewaard bedrijfsgeheim. Een gok: taart met champagne en geen oesters.

info: Beelden flashmob https://we.tl/47tfjO1oWJ