De directie van Ceratec, een Belgisch technologie- en engineeringbedrijf uit Ploegsteert, publiceerde zopas de cijfers van 2016. Gezien de omzetgroei van 15 procent is Ceratec dringend op zoek naar honderd nieuwe medewerkers. Daarom werd een nieuwe rekruteringscampagne gelanceerd en kunnen potentiële collega’s op  11 en  13 mei Ceratec bezoeken tijdens de jobdagen. De snel groeiende kmo aan de rand van de provincie West-Vlaanderen, is eigendom van en wordt geleid door Ieperling Philip De Bruyn.

Ceratec werd in 1986 opgericht en ontstond destijds uit de engineeringafdeling van een steenbakkerij die hun eigen productieproces automatiseerde. Vandaag past het bedrijf meer dan 30 jaar knowhow toe in een waaier aan sectoren en worden er dit jaar binnen de Ceratec Groep machines, technologieën en processen ontwikkeld voor klanten in 19 verschillende landen verspreid over 5 continenten. In 2016 was het bedrijf goed voor een recordomzet van 91 miljoen euro (tegenover 78,5 miljoen euro in 2015) en dit dankzij een groeiend aantal binnen- en buitenlandse opdrachten in de vier divisies (automatisering, handling & logistieke oplossingen, elektrotechniek en grofkeramische industrie). In 2017 zal de afdeling Ceramics Equipment bijvoorbeeld een hypermoderne steenbakkerij in Algerije bouwen waarbij Ceratec het volledige project beheert en uitvoert. Maar ook voor de andere afdelingen staan er mooie projecten  op het programma voor klanten dichter bij huis zoals bijvoorbeeld Bekaert, Beaulieu, Brouwerij Van Honsebrouck, Clarebout Potatoes, Etex Groep, KULAB, Mydibel, Politie Koksijde, Metro en TVH.

In 2010 werd de oppervlakte van de kantoorruimtes reeds verdubbeld maar een nieuwe uitbreiding dringt zich intussen op en is voorzien voor dit jaar. Vorig jaar opende Ceratec, naast de bestaande filialen in Olsene en Doornik, een afdeling in Templemars (Frankrijk). Eind 2016 telde Ceratec groep 458 vaste medewerkers. Tegen eind 2017 wil de groep 100 vacatures invullen en wordt er bijgevolg dringend op zoek gegaan naar een brede range aan profielen voor onmiddellijke tewerkstelling in Olsene, Doornik, Templemars en Ploegsteert. De nieuwe rekruteringscampagne, waarin eigen medewerkers trouwens de hoofdrol krijgen, moet potentiële kandidaten aantrekken. Er wordt zowel gezocht in Henegouwen als in West- en Oost-Vlaanderen. Alle mogelijke functies komen daarbij aan bod: elektriciens, mecaniciens, werf- of projectleiders, servicetechniekers, tekenaar-ontwerpers, technici beveiliging, PLC-programmeurs en anderen. “Gezien onze ligging in de grensregio, hebben we een gezonde en interessante mix van Vlamingen, Walen en Fransen werkzaam in ons bedrijf”, aldus CEO Philip De Bruyn.