KORTRIJK – Bedrijven zijn gebaat met sterke, gemotiveerde en fitte medewerkers, die dan ook nog een echt team kunnen vormen. Met die filosofie in het achterhoofd organiseert ‘ondernemer’ Kurt Goethals zijn vijfde editie van de Challenge Run. Een event met een hoge sportieve uitdaging voor individuen, en een bewezen meerwaarde voor bedrijven. 

Kurt Goethals heeft van de organisatie van sportevents zijn handelsmerk gemaakt, en dit via zijn vennootschap No Nonsense. De in populariteit alsmaar toenemende Midzomerrun in Kortrijk is daar een sprekend voorbeeld van. Ook de WK- en de EK dorpen in hartje Kortrijk dragen de handtekening van Goethals.

De vijfde editie van de Challenge Run gaat door op zondagvoormiddag 25 maart. Het parcours slingert zich opnieuw doorheen het Kortrijkse centrum. “De deelnemers lopen door zoveel mogelijk gebouwen (17) in en uit, trappen op en trappen af”, aldus Goethals. “De Challenge Run biedt een unieke team-formule ervaring die je nergens anders vindt. Vier  teamleden zijn fysisch aan elkaar gebonden, wat de vrijheid beperkt. Een team is dus verplicht om samen te werken, met elkaar rekening te houden, elkaar te coachen, te motiveren, enzovoort. Noem het maar een ideale teambuilding voor de bedrijven. Ik wil met dit event inspelen op een trend. Bedrijven sensibiliseren graag hun medewerkers omtrent fitheid en  gezondheid maar ook om als team te werken. Sporten is geen doel op zich maar een tool.” 

Tijdens de Challenge Run stellen heel wat lokale middenstandszaken en/of organisaties hun infrastructuur ter beschikking van de organisatie en pikken zo indirect ook wat publiciteit mee.