Wie een beetje met sport is begaan, en welke ondernemer is dat niet, weet ongetwijfeld dat België eind november de finale van de Davis Cup mag spelen. Tegenstander is Frankrijk. Zopas werd ook de locatie van het gebeuren bekend gemaakt: Rijsel, in het Pierre Mauroy stadion. Datum: van 24 tot 26 november. De Chambre de Commerce-Franco Belge (CCFB), die dagelijks geleid wordt door de Vlaamse Patricia De Backer, wil dit sportieve hoogtepunt aangrijpen om bedrijven naar de tent te lokken voor enkele dagen topsport maar ook voor een boeiend business-netwerk.

De CCFB, een instelling met meer dan 110 jaar op de teller, heeft zijn thuisbasis in hartje Rijsel en telt onder zijn leden heel wat West-Vlaamse bedrijven. De Handelskamer wil zoveel mogelijk de handelsrelaties tussen Frankrijk en België bevorderen. De voorbije dagen schreef Patricia De Backer, algemeen directeur van de CCFB, de leden aan om hen te polsen naar hun interesse om kaarten te kopen. Het Stade Pierre Mauroy in Rijsel is ook lid van de CCFB.

De kaarten voor de driedaagse zijn schaars en zullen zeker uitgevochten worden. De CCFB heeft alvast een optie genomen op een loge met zestien beschikbare VIP-plaatsen. Dat er een stevig prijskaartje aan vast hangt, is logisch. Drie dagen toptennis in een VIP-context kan voor het ronde bedrag van 1.500 euro. Het laat zich raden dat dit aanbod vlug de deur zal uit zijn.