Champagnebeurzen aan zee zijn in

Chabubbelsaanzee-2016mpagnebeurzen aan de West-Vlaamse kust zijn blijkbaar in. Na Middelkerke vorig weekend is het nu de beurt aan Oostende, van 18 tot 20 november. Boulevard de Champagne laat Oostende bruisen van plezier. Wie droomt van een reisje naar de Champagnestreek kan zijn hart ophalen, want de Champagnestreek komt gewoon naar hier toe.

Drie dagen lang wil de Koningin der badsteden zich ontpoppen tot het Mekka voor champagneliefhebbers. Zestien gerenommeerde champagnehuizen zetten straks hun beste beentje voor om de dorstige kelen te laven. West-Vlamingen zijn, zeker rond het eindejaar, verwoede champagnedrinkers.

Het event in Oostende krijgt de noemer “Boulevard de Champagne” mee. Het Thermae Palace Hotel vormt met zijn luxueuze aanzien het ideale decor voor een beurs op niveau. In marge van het event worden ook een reeks initiatieven aangekondigd, waaronder een luxediner mét optredens (Jo Lemaire, Marijn Devalck) en een aantal workshops, in de hoop dat de geesten tegen dan nog niet te veel beneveld zijn. Op zaterdag ontdek je 69 geheimen over champagne en op zondag wordt geleerd hoe je champagne en kaviaar best culinair kan combineren. Uiteraard kan tijdens de beide workshops ook nog geproefd worden van de Franse godendrank. (KC)