Weefgetouwenbouwer Vandewiele uit Marke heeft Eric Van Zele aangetrokken als bestuurder. Zijn mandaat heeft in principe en looptijd van zes jaar. Van Zele wordt alom geroemd om zijn groot strategisch inzicht.

Charles Beauduin, CEO en referentie aandeelhouder van Vandewiele, en gewezen Barco-baas Eric Van Zele zijn bepaald geen onbekenden voor elkaar. Ze leerden elkaar kennen en waarderen in de raad van bestuur van bij Barco. Beauduin is er inmiddels al drie actief als voorzitter van het hoogste bestuursorgaan. Niet toevallig want hij houdt met 18 procent ook het grootste pakket aandelen aan in Barco.

Eric Van Zele is sinds zijn vertrek bij Barco, in 2016, een veel gevraagd bestuurder. Zo is hij onder meer voorzitter van de Leuvense technologiegroep Option. Hij werd enkele jaren terug genomineerd als Manager van het Jaar. Met zijn eigen investeringsbedrijf, neemt hij ook participaties. Dat is ook het geval bij Option. Bij Vandewiele is hij evenwel en tot bericht van het tegendeel enkel aan de slag als bestuurder.