Unizo West-Vlaanderen maakte uitgerekend op 22 maart de West-Vlaamse Starter van het Jaar bekend. De onderscheiding gaat naar de Deerlijkse chocolatier Hannes D’Heedene die met zijn ambachtelijk werk en dito producten snel carrière maakt in het vak. In Deerlijk heeft hij zijn eigen atelier en uithangbord. Hannes D’Heedene stoot meteen ook door naar de nationale verkiezingen die begin volgende week (28 maart) plaats vinden.

Hannes D’Heedene genoot een opleiding bakkerij in het Brugse Ter Groene Poorte en had het chocoladevirus daar al snel te pakken. Hij koos voor een specialisatiejaar chocolade en na zijn studies deed hij meer dan tien jaar ervaring op bij verschillende chocolatiers. Stilaan achtte hij de tijd rijp om te dromen van een eigen atelier. In zijn vader Luc vond hij als meewerkende vennoot een perfecte partner. Plannen werden gesmeed en wensen werden realiteit. Vader en zoon stampten begin 2016 “Chocolaterie Hannes D’Heedene” uit de grond. In Deerlijk baat hij, zoals wel meer chocolatiers doen, een open atelier uit waar zowel het oog als de smaakpapillen wel bij varen.

In het atelier maakt Hannes pralines met uitzonderlijke, pure smaken en vormen. De combinatie van unieke creaties en fascinerende smaakcombinaties is op zijn minst verrassend. Chocolaterie Hannes D’Heedene tekent, naast het aanbod chocolade, ook voor ook patisserie, volledig naar smaak en wens.