KORTRIJK – De Kortrijkse zakenman Christian Dumolin (Koramic) en de steenrijke Griekse familie Stassinopoulos hebben op fifty-fifty basis een kapitaalsverhoging onderschreven in het Nederlandse zinkbedrijf Nedzink dat mega ambities heeft. Beide partners kennen elkaar al langer.

Nedzink wil liefst 20 miljoen investeringen plannen in de komende jaren. Bedoeling is om de productiecapaciteit in Nederland gevoelig op te krikken. Dumolin was voor de volle honderd procent aandeelhouder van Nedzink en kiest nu middels een partnership met Grieks kapitaal meer dan ooit voor de vlucht vooruit in deze gespecialiseerde sector. Nedzink was nu al één van de marktleiders in Europa. De Kortrijkse ondernemer heeft drie zinkfabrieken in portfolio: twee in Nederland (Nedzink en Zinkunie) en één in Frankrijk (Amelux).

Volgens Dumolin is het de bedoeling dat het management van Nedzink, ook na de kapitaalsverhoging, een onafhankelijke koers kan blijven varen. Dumolin zegt dat hij altijd zal blijven ondernemen want ‘rust roest’. Met Christian Dumolin (72) heeft de Kortrijkse regio een serial entrepreneur van het allerhoogste Champions League niveau in huis. Iemand die al drie maal de titel Manager van het Jaar verdiende, maar nooit kreeg, ook al omdat hij dat zelf niet wil.

Koramic Holding, de investeringsvennootschap van Christian Dumolin, heeft een geconsolideerd eigen vermogen van 430 miljoen euro en tekent via alle participaties samen voor een geconsolideerde omzet van 650 miljoen euro. Koramic heeft een traditie die teruggaat tot in 1883.