Voor de tweede maal op een week tijd manifesteert de Kortrijkse ondernemer en investeerder Christian Dumolin zich als overnemer en ridder op het witte paard. Dit maal wist hij met zijn groep Koramic de hand te leggen op de Franse groep Cérabati uit Clermont-Ferrand. Een bedrijf met een traditie om u tegen te zeggen (opgericht in 1864) en één van de belangrijkste Franse producenten van keramische vloertegels. Bij Cérabati werken circa honderd mensen. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

Koramic was in de tegelbranche al prominent aanwezig in de Hexagoon, en dat via dochterbedrijven Desvres (Maubeuge) en Forbach (Metz). Met Cérabati erbij, is de tegelgroep nu goed voor 380 jobs en een geconsolideerde omzet van meer dan zestig miljoen euro. Christian Dumolin heeft in de sector van de tegels een duidelijke strategie voor ogen: hij wil met Koramic Ceramics internationaal blijven groeien. Naast de drie Franse fabrieken heeft hij er ook nog twee in Italië.

De Koramic Groep, met standplaats Kortrijk, is vandaag een investeringsgroep die actief is in de meest uiteenlopende sectoren.