De Kortrijkse investeringsmaatschappij Koramic Groep van sterke man Christian Dumolin toont zich bijzonder actief op de markt. Zopas heeft ze een akkoord bereikt met het Nederlandse USG People voor de overname van Call-IT. Call-IT is een zogenaamd contact of callcentrum dat zich richt op customer care services. USG zegt dat het zich helemaal wil toeleggen op zijn corebusiness, te weten HR-diensten.

Call-IT is in onze provincie actief, met een kantoor in Oostende. Daarnaast zijn er nog zusterbedrijven in het Nederlandse Weert en in Eindhoven. In totaal werken zo’n 575 mensen voor het bedrijf dat een omzet realiseert van circa 20 miljoen euro. In Oostende zijn tweehonderd mensen actief. Door de overname van Call-IT verstevigt Koramic, via zijn gespecialiseerde dochter Koramic2Engage, zijn positie in de markt van de customer care services. Via een persbericht laat Koramic weten dat het in deze markt wil blijven groeien.  De autonome divisie Koramic2Engage is, behalve in Nederland en België, ook actief in Marokko en in Frankrijk.

De investeringsgroep Koramic is dezer dagen via nieuwe participaties ook actief in andere deeldomeinen van de economie. Zo heeft de divisie Koramic Construction Chemicals een joint venture beslecht in de VS voor de productie van injectieharsen voor waterdichting en grondstabilisatie. In nog een andere sector (bouw, keramische tegels) deed Koramic Groep een overname in het oosten van Frankrijk. Daar werd de hand gelegd op Forbach Ceramics.

In totaal en dus over alle sectoren heen zijn de door Koramic gecontroleerde vennootschappen goed voor circa 600 miljoen euro aan omzet en 6.000 jobs. Getekend Christian Dumolin.