Christian Dumolin – West-Vlaanderen heeft een eigen DNA

CHRISTIANDUMOLINMet een geschiedenis die teruggaat tot in 1883, is Koramic Investment Group (KIG) een naam als een klok in het Kortrijkse en daarbuiten. KIG is vandaag een financiële en industriële holdingmaatschappij met zetel te Kortrijk, ter hoogte van Kapel ter Bede. Voorman Christian Dumolin, die op 26 oktober 70 jaar wordt, is één van de meest vooraanstaande captains of industry van het Belgische bedrijfsleven.

Dumolin neemt participaties in veelbelovende start-ups of in snelgroeiende en mature bedrijven. Hij doet dat zowel in eigen land als in het buitenland. Koramic Investment Group kan prat gaan op een ruim gediversifieerde portfolio. Zowel beursgenoteerde als niet-genoteerde vennootschappen, actief in diverse domeinen, komen in aanmerking. De strategie van Dumolin is eenvoudig: hij wil op een permanente basis en vanuit een lange termijn perspectief waardencreatie genereren, maar altijd op basis van groei, ondernemerschap en rentabiliteit. Christian Dumolin heeft ook nog een eigen vastgoedvennootschap (Koramic Real Estate).

Christian Dumolin heeft niet alleen een hart voor het ondernemerschap, maar heeft ook een bijzondere band met zijn eigen streek. “Het economisch weefsel van onze provincie bestaat uit een aantal grote bedrijven maar vooral uit een brede waaier kmo’s, die van zeer groot belang zijn voor onze economische dynamiek,” aldus Dumolin. “De spirit en de schaal van de kmo behoort onmiskenbaar tot het DNA van West-Vlaanderen en maakt er de sterkte van uit. We moeten dit weefsel een klimaat bieden waarin nieuwe bedrijven starten en bestaande kunnen groeien. Een medium dat dagdagelijks nieuws geeft over onze kmo’s zal niet alleen informeren, maar ook inspireren. Het zal hen meerwaarde bieden en is dus zonder meer een waardevol idee. Ik wens dit nieuwe initiatief dan ook alle succes toe.”