Op de eerste herfstdag opent Christophe Desimpel in Brugge zijn ‘Woon+Zorg+Hotel’ Aldea in de groene omgeving van het vroegere kasteeldomein Ter Poele. Liefst 48 erkende assistentiewoningen worden er verbonden met hotel Velotel. Dit uniek woonconcept moet een antwoord bieden op de hedendaagse en toekomstige woonbehoeften van 65+’ers. De bewoners wonen zelfstandig en op hun eigen ritme in Residentie Ventoux waar men alle zorg kan krijgen die men wenst of nodig heeft én de bewoners kunnen er genieten van alle faciliteiten van het bekroonde hotel Velotel. De namen van beide centra verraden het al een beetje: de fiets staat ook centraal in het woon- en gezondheidsconcept.

De West-Vlaamse ondernemer Christophe Desimpel (zoon van wijlen Aimé Desimpel) brengt er samen met zijn vennoot Frederick Pouders zijn jarenlange expertise en passie op vlak van vastgoed en uitbating in. De voorbije jaren focuste Desimpel met Aldea grotendeels op de realisatie en de organisatie van woonzorgcentra, assistentiewoningen, levensloopbestendige flats en health resorts. Op vandaag heeft Aldea enkele operationele uitbatingen in Vlaanderen, waaronder Parkresidentie Wivina in Dilbeek, Seniorie Kesterberg in Gooik, Home Claire in Gent, een health resort in Marbella en heeft het een tiental projecten in ontwikkeling. Woon+Zorg+Hotel Aldea Brugge is de nieuwe parel van Aldea, waar directeur Annemie Allossery en haar team alles in goede banen moet leiden.

Het Brugse Residentie Ventoux omvat 48 assistentiewoningen die gespreid liggen over 3 verdiepingen, met onderaan een ruime garage voor een 50-tal wagens en meer dan honderd fietsen. In het hart van het ontwerp bevindt zich een ruime patio die ingericht is met een gezellig terras. Via een glazen passage is Residentie Ventoux over twee verdiepingen verbonden met het Velotel, waar de bewoners in geen tijd genieten van de viersterren service van het bekroonde Velotel. “De namen Residentie Ventoux en Velotel verraden het al, want in Woon+Zorg+Hotel Aldea Brugge komt de fiets en het wielergebeuren overal naar voor”, aldus .marketing manager Céline Verleye van Aldea. “De fantastische ligging aan de rand van de Vlaamse Polders nodigt nu eenmaal uit tot zalige fietstochten: van Damme tot zelfs de kust. In restaurant O Vélo kan men genieten van een lekker ontbijt, lunch, vieruurtje, aperitief of diner. De menukaart van O Vélo fietst u door een hemels parcours voor uw smaakpapillen. Niet alleen voor bewoners of hotelgasten, maar iedereen is hier op elk moment van de dag meer dan welkom. Een restaurant met open haard en gezellig terras, petanquebanen, speeltuin voor kinderen, er is voor elk wat wils. In Woon+Zorg+Hotel Aldea Brugge willen we in elk geval de nadruk leggen op het familiale aspect.”