aldeaChristophe Desimpel, zoon van de betreurde Aimé Desimpel (gewezen Manager van het Jaar), heeft één van zijn grote ondernemersdromen gerealiseerd: de officiële opening van een uniek “Health Resort” in Marbella. Hij kocht er een bestaand gebouw op een unieke locatie en richtte het helemaal in als een centrum (de term hotel wil hij niet gebruiken) waar leisure, hospitality en care hand in hand kunnen gaan onder één dak. Christophe Desimpel werkt in Marbella samen met zijn vennoot Frederick Pouders, en dat op fifty-fifty basis.

Christophe Desimpel heeft zich, naast zijn bestaande vastgoedactiviteiten, helemaal gegooid op de zorgsector, waar hij met zijn bedrijf Aldea het verschil wil maken in de toekomst. Dit kan deels door een nieuwe vorm van assistentiewoningen aan te bieden of deels door zogenaamde seniorieën of rust- en verzorgingstehuizen een totaal nieuw en veel menselijker concept aan te bieden. In eigen land wordt gemikt op een tiental projecten, waarvan er al een handvol operationeel zijn (Gooik, Dilbeek, Brugge). In West-Vlaanderen (Kortemark, Ardooie, Roeselare, Pittem) zijn verschillende projecten in aanbouw. Aldea werkt daarvoor operationeel samen met de Franse verzorgingsspecialist Orpea.

In Marbella vliegt de tandem Desimpel-Pouders helemaal op eigen vleugels. De Health Resort oogt als een hotel maar mikt op een andere invulling. “Iedereen reist graag en wil de wereld ontdekken maar vaak denken mensen dat het voor hen gedaan is eens ze een dagje ouder worden of kampen met een of andere fysische tekortkoming,” zeggen de initiatiefnemers over hun aanzienlijke investering resort in Marbella. “Niets is minder waar want met Aldea La Quinta Health Resort kan iedereen, op welke leeftijd ook, blijven genieten.” In Marbella staat alles ter beschikking in een unieke omgeving: het klassieke zwembad en de klassieke welness, maar ook aangepaste therapie, revalidatie en verzorging-op-maat door een team van experts. Dat alles in een niet-confronterende maar in een tot in de kamers toe aangepaste omgeving -inclusief topapparatuur- zodat de zorgmogelijkheid aanwezig is maar relatief onzichtbaar blijft. “Elke gast is uniek en verdient een individuele benadering, dat is hét moto van dit resort,” aldus Christophe Desimpel die ook stilaan een nominatie verdient als kandidaat Manager van het Jaar. Daarbij wordt niet alleen gemikt op een publiek dat al wat ouder wordt, maar iedereen, inclusief topsporters, kan er evengoed voor revalidatie terecht. De eerste bezettingscijfers bewijzen dat het drieledige concept “woon-zorg-vakantie een schot in de roos is. (KC)

info: www.aldealaquinta.es