Kuurne,

Club 15, een gezelschap van vijftien gedreven West-Vlaamse ondernemers, organiseerde in Kuurne zijn jaarlijks aperitiefconcert ten voordele van een specifiek goed doel. Ditmaal ging de fondswerving naar de Linum Foundation.

Ondernemers zijn per definitie erg sociaal gedreven. Dat geldt niet alleen in eigen huis met hun bijdrage aan de tewerkstelling. Ook buitenhuis manifesteren ondernemers zich graag als wilde weldoeners. Club 15 is daar een sprekend voorbeeld van. Met jaarlijks terugkerende acties probeert het gezelschap een bijdrage te leveren voor organisaties en instellingen die best wel een steuntje in de rug verdragen.

Dit jaar ging de aandacht en de fondswerving naar de Linum Foundation. Dat is een stichting die zich actief inzet voor weesziekten. Dit zijn zeldzame ziekten die slechts een beperkt aantal patiënten patiënten treffen. Maar de ziektes zijn ernstig en vergen vooral een geldverslindende behandeling die de meeste patiënten niet eens kunnen dragen. Een duwtje in de rug is dus meer dan welkom.

Club 15 slaagde er in om liefst 15.300 euro in te zamelen om dit nobel initiatief te steunen. Een bijzonder gebaar waar de Linum Foundation alleen maar dolgelukkig kon mee zijn.