Dit jaar verleent de beroepssector FEVIA via het ‘Fonds voor Voeding en Welzijn’ 50.000 euro steun aan 11 nieuwe projecten. Bedoeling is om financiële steun te verlenen aan projecten die in België gezonde voedingsgewoonten en lichaamsbeweging bevorderen. Het FEVIA Fonds voor Voeding en Welzijn, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, helpt reeds 10 jaar duizenden kinderen en jongeren op weg naar een gezonde levensstijl.

Voetbalclub Club Brugge wil zich niet onbetuigd laten. Via de actie ‘Gezond scoort’ van de Club Brugge Foundation, en in samenwerking met topspelers van Club Brugge, wil men schoolkinderen aanzetten tot een gezondere levensstijl.

Club Brugge is niet het enige ‘sportbedrijf’ dat zich wil associëren met mooie sociale doelen. Ook KV Kortrijk doet dat. Het voorbije weekend betoonden spelers en staf hun steun aan Levensloop in Kortrijk. Ze deden dat daags na de wedstrijd in Waregem. Levensloop is een in 1985 opgestart initiatief dat geld wil inzamelen voor mensen met kanker. Vanuit de VS verspreidde Levensloop zich naar andere contreien. In Kortrijk blijft het event jaar na jaar groeien, met dank ook aan heel wat kmo’s. De editie 2017 werd afgesloten met 162.000 euro op de teller, geld dat bestemd is voor de Stichting tegen Kanker. Het 24 uur durend event symboliseert het altijd voortdurende gevecht van patiënten en hun naasten tegen de slopende ziekte.