Club Brugge organiseert zaterdag jobbeurs

Foto 15-11-14 11 28 39Club Brugge organiseert dit weekend een jobbeurs, en dat in samenwerking met Randstad en met de VDAB. Het is de vijfde maal dat dit initiatief plaats vindt. De voetbalploeg doet dat via de Club Brugge Foundation, een stichting die wil meehelpen aan sociaal en maatschappelijk verantwoorde projecten.

Dit weekend zullen een veertigtal bedrijven hun vacatures aanbieden, goed voor enkele honderden jobs. De ondernemingen komen uit de meest uiteenlopende sectoren, en zowel uit de diensteneconomie als uit de industrie. In marge van de beurs worden ook enkele seminaries van één uur georganiseerd, bijvoorbeeld rond het thema “hoe optimaal solliciteren?”. Vorige editie (2014) kwamen circa 600 werkzoekenden op het gebeuren af. De jobbeurs vindt plaats in het Jan Breydelstadion. “Dat is één van de redenen van ons succes,” zegt Peter Gheysen namens de Club Brugge Foundation. “Een voetbalstadion werkt drempelverlagend en is aantrekkelijker dan een klassiek beurscomplex of een anonieme zaal.”

Club Brugge zelf heeft niet meteen openstaande betrekkingen. Er zijn wel nog een reeks jobs te begeven als vrijwilliger, zoals voor stewart of als lid van het promotietam van Club Brugge. De jobbeurs staat open voor alle bezoekers, ongeacht hun profiel en ongeacht hun opleidingsniveau. (KC)