Compagnie Het Zoute bouwt mee aan plezierhaven Cadzand

IMG_5156In Cadzand, nabij Knokke, wordt werk gemaakt van een nieuwe plezierhaven, die er in 2016 moet liggen. Knokke droomde ooit zelf van zo’n haven maar finaal gaan de buren er mee lopen, met Knokse inbreng weliswaar. De Compagnie Het Zoute, van de familie Lippens, is mede aandeelhouder (19 procent) in de beheersvennootschap Yacht@Cadzand-Bad. De Compagnie mag ook de voorzitter leveren in de persoon van Philippe Muyllle.  De jachthaven krijgt twee grote strekdammen, een oostelijke dam van 300 meter lang en een westelijke van 400 meter. Bijzonder is dat de toplaag gevormd wordt door betonnen Xblocs. 5000 van deze gigantische betonnen blocs worden er aangevoerd over zee en over land vanuit Zeebrugge, waar de productie gebeurt.

De strekdammen vormen een onderdeel van het kustverdedigingsplan en genereert, naast de privé inbreng, ook overheidsmiddelen die als katalysator dienen om Cadzand-Bad te helpen uitbouwen tot een aantrekkelijke en moderne badplaats. Naast de jachthaven, worden ook de duinen tot aan de Blanke Top heraangelegd. Er zijn bredere duinpaden en er komen nog rustplaatsen met stijlvol buitenmeubilair die slim gebruik maken van de natuurlijke hoogteverschillen in de duinen.

De jachthaven zal 125 ligplaatsen tellen, voorzien van alle state of the art faciliteiten en een centraal clubhuis met familiebadkamers en een grand-café op de hoogste verdieping met prachtig uitzicht. De Compagnie Het Zoute is als projectontwikkelaar van appartementen incontournable in Cadzand. (KC)