Compagnie Het Zoute omarmt Cadzand

IMG_5164
De Compagnie Het Zoute is begonnen met de realisatie van alweer een nieuw vastgoedproject in het Nederlandse Cadzand, op een steenworp van Knokke. Dit maal gaat het om Duinhof Oost. Aan de voet van de duinen verrijzen er 60 appartementen en 29 villa’s. Er wordt samengewerkt met Nederlandse aannemers en met het West-Vlaamse architectenbureau Arcas. Uiterlijk tegen 2017 zou het aanbod klaar moeten zijn. “Nu al zijn er ruim 20 flats en evenveel villa’s op plan verkocht aan hoofdzakelijk Belgen die investeren in een tweede verblijfplaats of in een belegging met verzekerd rendement,” weet Philippe Muylle namens de Compagnie Het Zoute.

De 110 jaar oude vastgoedvennootschap van de familie Lippens is in Cadzand niet aan haar proefstuk toe. In hartje Cadzand werd de voorbije jaren al Duinhof Zuid gebouwd, een complex met 131 flats. De verkoop ervan liep als een trein. Na Duinhof Zuid en het nu opgestarte Duinhof Oost, wordt er de komende jaren ook nog werk gemaakt van Duinhof Noord met 50 flats. Als klap op de vuurpijl heeft de Compagnie ook nog de bouw van Strandresidentie aangekondigd: 62 luxeflats op het strand en met zicht op zee en de renovatie van twee vlakbij gelegen hotels.

De badplaats Cadzand is dankzij West-Vlaamse inbreng uitgegroeid tot een nieuwe place to be, waar heel wat Belgen met interesse in vastgoed blijven neerstrijken. Het prijsverschil voor een gelijkaardig aanbod bedraagt om en bij de twintig procent in vergelijking met Knokke. (KC)