De bouwwerken van La Rive, de laatste fase van het bekende en prestigieuze project La Réserve, zijn zopas gestart. Nog voor de eerste steen gelegd is, is al bijna één derde (27 van de 88) van de meest luxueuze appartementen van Knokke verkocht, zo meldt vastgoedontwikkelaar Compagnie Het Zoute.
De tussentijdse balans is opmerkelijk want het gaat om appartementen die zich in het hoogste prijssegment van Knokke bevinden. De prijzen starten vanaf 690.000 euro en lopen op tot 2,5 miljoen euro. De ‘kleinste’ appartementen zijn 121 m2 groot, incluis één slaapkamer. De grootste appartementen tellen al vlug vijf slaapkamers en zijn maar liefst 265 m2 groot. Met de bouw is meteen ook de laatste rechte lijn ingezet voor de voltooiing van het prestigeproject aan het Zegemeer in Knokke. Binnen iets meer dan twee jaar moet de befaamde, luxueuze site volledig zijn afgewerkt. “De snelle verkoop is een bevestiging van een trend die we al langer opmerken: het luxesegment is er terug volledig bovenop”, zegt Joris Vrielynck, directeur projectontwikkeling Compagnie Het Zoute. “Waar je een vijftal jaar geleden als verkoper soms tot drie jaar moest wachten om een geschikte koper te vinden, zien we nu dat een paar maanden soms volstaan. De reden daarvoor moet gezocht worden bij een correcte prijszetting. De verhouding prijs/kwaliteit moet navenant zijn.”
West-Vlamingen, 50 plussers, en zelfstandigen
Hoewel Knokke op interesse vanuit heel Vlaanderen kan rekenen, blijken de appartementen uit het duurdere segment – van boven de 1 miljoen euro – vooral aan Oost- en West-Vlamingen te zijn verkocht. Buitenlanders die in Knokke het absolute luxevastgoed komen opzoeken, komen voornamelijk uit Luxemburg, Zwitserland en Nederland. Het gros van de kopers is trouwens 50-plusser en zelfstandige. Als alles volgens plan verloopt, zouden de appartementen van La Rive in het voorjaar van 2020 opgeleverd moeten worden. Aangezien het over de laatste fase van de site van La Réserve gaat, zal het prestigeproject dus binnen een tweetal jaar helemaal afgerond zijn.