ROESELARE – Conny Vandendriessche, die Accent Jobs danig deed groeien, heeft een Fonds opgericht dat vrouwelijke ondernemers wil steunen in hun ambities. Het nieuwe Fonds luistert naar de naam ‘We are Jane’ en kan al rekenen op een kapitaal van 10 miljoen euro.

Conny Vandendriessche ging uit van een objectieve vaststelling: vrouwen krijgen minder gemakkelijk toegang tot de kapitaalmarkt dan mannen. Die scheeftrekking vroeg om een passend antwoord. Vandendriessche bracht daarom met twee gelijkgezinden (Eline Talboom en Muriel Uytterhaegen, allebei ex-GIMV) het nodige kapitaal bijeen. Op termijn wordt gemikt op 50 miljoen euro. Amper twee weken na de lancering van ‘We are Jane’ werd al 10,5 miljoen euro bijeengebracht, zo meldt de krant De Tijd. De geldschieters willen zoveel mogelijk anoniem blijven, zo wordt gezegd.

We are Jane investeert in bedrijven die geleid worden door een vrouwelijke CEO. De bedrijven moeten ook een bewezen omzet hebben van minimum 1 miljoen euro alsook een bewezen staat van dienst kunnen voorleggen. Per bedrijf wordt gemikt op een participatie van 250.000 euro. De visvijver wordt ruim bemeten: niet alleen in België, maar ook in Nederland of Frankrijk wordt lokaas uitgeworpen. België telt volgens de officiële statistieken om en bij de 14.000 bedrijven met een vrouw aan het hoofd.