Cras Hout organiseert de “warmste Kerstmarkt”

cras-kerstMensen die geregeld tussen Gent en Kortrijk pendelen zullen ze wel kennen, de houtmagazijnen van Cras langs de E17 ter hoogte van Deerlijk. Het familiebedrijf stockeert er een belangrijk deel van zijn tussenvoorraad massief hout, bestemd voor de handel, maar ook voor de productie van tuinhout, gevelbekleding en parket.
Op zondag 11 december wil Cras daar een grote, overdekte Kerstmarkt organiseren als steun aan “De Warmste Week” van radiozender Studio Brussel.

Dat het Cras menens is met dit project blijkt uit de plannen om er liefst 300 kerstbomen te laten aanrukken. Die moeten samen met de sfeervolle verlichting, de vele eet- en drankstandjes, de vuurkorven en de vele warme harten van alle aanwezigen voor een unieke sfeer op een al even unieke locatie zorgen. Naast de traditionele eet- en drankstandjes voorziet Cras ook kinderanimatie, een fotostand, een shop met houten gadgets uit recuperatiehout én een viertal akoestische optredens van lokale bands. Ook een delegatie spelers van SV Zulte Waregem zal zijn opwachting maken en niemand minder dan de Kerstman heeft beloofd een acte de présence te komen doen. Achter het initiatief zit een enthousiaste groep collega’s, gesteund door de Cras-directie én een aantal bedrijven uit het Cras-netwerk die bereid werden gevonden om de happening te steunen. Alle sponsors krijgen een vermelding op de verschillende communicatiedragers én een plaats op de “wall of thank you’s” aan
de inkom van de Kerstmarkt.
De warmste week wil de strijd tegen kanker centraal plaatsen. Momenteel vechten drie Cras-collega’s tegen kanker, en helaas kent bijna iedereen wel iemand die strijd aan het voeren is tegen de ziekte. Dat was de aanleiding voor het initiatief. “Tijd om die vreselijke ziekte met zoveel mogelijk middelen te lijf te gaan”, klinkt het in het Cras-kamp. “We willen ons steentje bijdragen, en tegelijkertijd onze twee collega’s en iedereen die tegen kanker vecht een warm hart onder de riem steken”. De volledige opbrengst van de verkoop van hapjes, drankjes, houten gadgets en alle randactiviteiten gaat naar de actie. Een Cras-delegatie wil dan ook met een zo groot mogelijk cheque naar het slotevent van “De Warmste Week” in Boom trekken. (KC)