Cras neemt sectorgenoot over in Poperinge

cras-shopDe Waregemse houtgroep Cras heeft een nieuwe overname gerealiseerd. In Poperinge wordt de hand gelegd op houthandel Beheyt, die voortaan zal opereren onder de vleugels en de vlag van houtgroep Cras. Houthandel Beheyt heeft net als Cras een lange geschiedenis en traditie in de houtwereld en is door zijn klantgerichte aanpak uitgegroeid tot een alom gerespecteerde familiebedrijf. De Poperingse kmo is goed voor 1 miljoen euro omzet met een team van 4 werknemers. Om het bedrijf verder te kunnen uitbouwen en te laten groeien heeft de directie van Beheyt beslist om door te gaan binnen een grotere groep.
Voor Cras ligt deze houthandel te Poperinge gunstig op de kaart. Het nieuwe retail netwerk Cras Woodshops telt nu 13 sites die mooi verspreid liggen over het land. De dynamische visie van de Cras Woodshops om partner te worden van zoveel mogelijk vakmensen, wordt dus verder vorm gegeven onder impuls van de dynamische CEO Frédéric Cras.

De divisie Cras Woodshops realiseerde in 2015 een omzet van 121 miljoen euro met 220 medewerkers. De Cras groep is in totaliteit goed voor 600 medewerkers en een omzet van 210 miljoen euro. Net als Cras is Beheyt een bedrijf met een lange traditie in de houtsector. Beheyt bestaat sinds 1870, Cras sinds 1878. Beide bedrijven zijn ook nog steeds familiaal verankerd. (KC)