IEPER – Creadomus, eigenaar van het Novotel in Ieper (het grootste hotel van de stad), blijft sterk geloven in de toeristische roeping van de stad Ieper. “Ook na 2018 zal Ieper als symboolstad voor oorlog en vrede, zijn uitstraling blijven behouden”, aldus Pieter Depoortere namens Creadomus. Gecumuleerd over twee fases zal de hoteleigenaar 5,7 miljoen investeren in de renovatie en opwaardering van het plaatselijke Novotel.

De West-Vlaamse vastgoedgroep Creadomus nam in september 2016 het Ieperse Novotel over van de Franse groep Accor. Het hotel werd in 2001 gebouwd en was toen een van de eerste Novotels in België. Vernieuwing drong zich dus op. Zopas heeft Creadomus een eerste fase van renovatie achter de rug, goed voor een investeringsbedrag van om en bij de 2,5 miljoen euro. In de komende jaren, met afsluit in 2020, zal nog eens 3,2 miljoen worden boven gehaald om het hotel zijn gewenste uitstraling en upgrading te geven. Het Ieperse Novotel trekt zowel toeristen als heel wat zakenlui (met dank aan bedrijven zoals Picanol, Melexis of Jules Destrooper) aan. Dit jaar lanceerde de stad Ieper trouwens een campagne ‘Meet in Ieper’ om Ieper ook als seminariestad te promoten.

Beleggen in vastgoed           

Novotel Ieper telt in totaal 128 kamers. 55 kamers werden al in een nieuw kleedje gestopt. Blijft nog 73 kamers te gaan. “Gezien Ieper meer en meer op de toeristische kaart staat, drong een kwalitatieve investering zich op”, aldus Pieter Depoortere. “We zijn samen met de stad rotsvast overtuigd dat Ieper zijn strepen op de toeristische kaart van België heeft verdiend en na de herdenkingen van de oorlog 1914/1918 ook een waaier van andere toeristische activiteiten kan aanbieden. Het toerisme zal dus verder blijven uitbreiden.”

Creadomus is in West-Vlaanderen tevens eigenaar van het eveneens recent gerenoveerde Ibis Styles hotel op Hoog-Kortrijk. Het vastgoedbedrijf biedt ook een beleggingsvoorstel aan waarbij een particulier eigenaar kan worden van één of meerdere hotelkamers. “Een standaardkamer bracht vorig jaar 6.100 euro op voor de eigenaar”, aldus nog Pieter Depoortere.