Rond deze tijd werkt Creahotels de eerste fase af van de volledige renovatie van het vroegere ibis hotel op Hoog Kortrijk. De remake slaat op de eerste 32 kamers die heringericht worden. Burgemeester Vinncent Van Quickenborne en zijn schepen Wout Maddens kwamen de werken al bekijken. Tegen juni uiterlijk worden de andere 48 kamers in een nieuw kleedje gestoken. Overigens wordt het hele hotel -inclusief receptie, bar en restaurant- tegen die tijd gerestyled en opgewaardeerd naar het zogenaamde ibis styles niveau. Franchisegever, de Franse groep Accor, werkt binnen de ibis-formule met drie categorieën: ibis blauw (super economy), ibis rood (standaard) en ibis styles (hoogste niveau). Kortrijk krijgt één van de 7 Belgische ibis style hotels.

In Kortrijk mikt het hotel op Hoog Kortrijk traditioneel op zakenmensen. In het new look hotel staat digitalisering bij het in- en uitchecken centraal, wat een veel vlottere doorstroming mogelijk maakt voor de hotelgangers. Creahotels, dat een franchisecontract kreeg van Accor, investeert alles bijeen 2,5 miljoen euro in de make over. Met de tachtig kamers van ibis styles erbij, komt het aantal hotelkamer in Kortrijk op zo’n 800 te liggen. De nabijheid van Kortrijk Xpo en de vele beurzen die daar plaats vinden, zijn een zegen voor het ibis styles hotel aan het Kennedypark.

Creahotels maakt deel uit van de bloeiende vastgoedgroep Creadomus die op haar beurt wordt gecontroleerd door de discrete Brugse ondernemersfamilie Dubucquoy. Creadomus is een projectontwikkelaar gespecialiseerd in hotelvastgoed, tweede verblijven en sociaal vastgoed. (KC)