Creahotels neemt Ieperse Novotel over en investeert 3 miljoen euro

novotel-leper-centrumCreahotels, onderdeel van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Creadomus, heeft het bekende hotel Novotel Ieper Centrum Flanders Fields overgenomen. De groep investeert drie miljoen euro in de modernisering van het hotel, dat vlak bij de Grote Markt, de Lakenhalle en het In Flanders Fields Museum ligt. Tegen 2018 moet de vernieuwing van het hotel, volgens de nieuwe stijl van de Novotel-groep, een feit zijn. De naam van het hotel verandert niet en blijft dus verder functioneren onder de vlag Novotel. “We wilden het hotel al langer”, zegt projectverantwoordelijke Maxim Van Hauwaert van Creahotels. “De overnameprijs blijft vertrouwelijk, maar we geloven heel sterk in de ligging van het hotel. Centraler kan niet: de Grote Markt en belangrijke bezienswaardigheden als de Menenpoort liggen vlakbij. We mikken zowel op toeristen als, met de drie seminarieruimtes, op zakenmensen. Voor het personeel verandert er niets.”

Creahotels heeft een franchiseovereenkomst met Accor, een van de grootste hotelketens van Europa. Novotel situeert zich in de middenklasse van het Accor-gamma en profileert zich iets luxueuzer dan de ibis-groep. “Het Iepers hotel dat al vijftien jaar bestaat, draait erg goed om verschillende redenen”, zegt Van Hauwaert. “Ten eerste is er het herdenkingstoerisme rond de Eerste Wereldoorlog. Elk jaar klokt de stad af op ongeveer 320.000 overnachtingen. Ook in de omgeving valt heel wat te beleven. Zo zijn er Bellewaerde en Plopsaland en de gastronomische fietsroutes van de Westhoek.”

Daarnaast denkt Creahotels aan de vele bedrijven in de regio, samen goed voor een oppervlakte van 350 hectare. De grootste bedrijvenzone ligt langs het Ieperleekanaal, en de bekendste is het Ieper Business Park. In de vroegere Flanders Language Valley zijn vandaag vooral dienstverlenende bedrijven ondergebracht. “Voor het bedrijfsleven is de nabijheid van Noord-Frankrijk een zeer grote extra troef”, zegt ook burgemeester Jan Durnez (CD&V). Het gefaseerde renovatieprogramma voor de gemeenschappelijke ruimtes en kamers van Novotel Ieper Centrum start volgend jaar. Het hotel blijft doorlopend open. “De vernieuwing is vergelijkbaar met wat we in Kortrijk met het Kennedy Hotel doen”, zegt Van Hauwaert nog. “Het verschil is dat we er in Kortrijk een ibis Styles van maken, terwijl het Novotel in Ieper gewoon Novotel blijft. Een sterk en populair merk biedt heel wat voordelen.”

Creahotels is sterk actief in de toeristische sector in België en bouwt samen met franchisepartners als Accor hotels, die het ook zelf uitbaat. De onderneming maakt deel uit van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Creadomus, die met 37 jaar ervaring een van de grootste vastgoedspelers van België is. Tot de projecten behoren onder meer vakantieverblijven, parkings, serviceflats en sociaal vastgoed in België, Duitsland en Frankrijk. (KC)