Creatieve ondernemer middenstand 2015

CO_2015_LINEUP_LAUREATEN_grootDe POM en Unizo West-Vlaanderen hebben de shortlist bekend gemaakt van tien bedrijven die zullen strijden voor de titel van “West-Vlaanderens creatieve ondernemer 2015”. De prijs wordt toegekend op een academische zitting in Brugge op 29 oktober aanstaande. Vorig jaar ging Genico uit Ruiselede, een fabrikant van huistrappen,  met de onderscheiding lopen. De kmo slaagde er in om van een “commodity product een designproduct te maken, en dit op basis van innovatie en onderzoek.

De tien pre geselecteerden voor dit jaar komen uit de meest diverse sectoren en uit alle windhoeken: De Nachtwacht (Kortrijk, slaapcomfort), Costumier D’Longueville (Waregem, kleding), De Veurn’Ambachtse (Veurne, voeding), Houtlandse Tuinsappen (Oedelem, fruitsap), Symposion ( Brugge, inspiratiewinkel), Optiek Cardoen (Beselare, optiekzaak), Petit Mouton (Tielt, kinderkledij), VP Concepts-Projects (Brugge, bloemen- en conceptwinkel), Vip-Fit (Gistel, fitness), CD Constructs (Roeselare, bouw). Alle deelnemers werden zorgvuldig en diepgaand gescreend op hun kwaliteiten en visie als ondernemers. In de tien gevallen wordt de zaak geschraagd door een gedreven bezieler.

Met deze prijs willen POM en Unizo het kleine en zelfstandige ondernemerschap stimuleren. Anders dan Voka (dat zich meer richt op mature kmo’s) focust Unizo zich met de Creativity Award vooral zo niet uitsluitend op de snel groeiende en innovatieve middenstandszaken zoals de shortlist laat zien. Het grote publiek kan meestemmen via de website van Unizo west-Vlaanderen. (KC)