CREAX, het Kortrijkse consultancybedrijf gespecialiseerd in technologische innovatie en R&D, is officieel erkend als onderzoeksinstelling door het Franse ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie. Franse ondernemingen en organisaties kunnen zo tot 30 procent fiscaal voordeel genieten op de projecten die ze samen met CREAX tot stand brengen. De erkenning geldt voor de jaren 2017, 2018, 2019. De Franse markt heeft voor ons veel potentieel”, aldus Mathieu Mottrie, CEO van CREAX. “We werken al samen met onder andere Décathlon, L’Oréal, Total, Danone, Linxens, BIC, Estée Lauder, en andere grote namen. Deze erkenning verlaagt de drempel tot samenwerking met mogelijke nieuwe klanten en opent de deur voor uitbreiding van onze dienstverlening in Frankrijk.”

De diensten die CREAX aanbiedt zijn zeer uiteenlopend. Het gediversifieerde team van getalenteerde ingenieurs en productontwerpers gaat er prat op tientallen oplossingen te kunnen vinden voor innovatieve vraagstukken. Ze doen dat door een ver en professioneel doorgedreven ‘out of the box’ denken, waarbij muurtjes ofte hokjesdenken vakkundig gesloopt worden. Bedrijven die hun concurrentiële positie willen verstevigen doen een beroep op CREAX voor het in kaart brengen van technologieën en consumententrends, het uitwerken van stappenplannen voor de toekomst, het verbeteren van productieprocessen, het lanceren van een nieuw product, of het verkennen van nieuwe markten. Bovendien wordt de haalbaarheid van nieuwe toepassingen getest, worden prototypes als proof of concept gebouwd en wordt mee gezocht naar geschikte partners en leveranciers.

CREAX bestaat inmiddels 17 jaar en werd destijds opgericht in Ieper. Nu is het al jaren actief vanuit de hoofdzetel in Kortrijk. “We hebben in al die jaren meer dan 650 innovatieprojecten tot een goed einde gebracht”, aldus Jef Vandenberghe, managing partner bij CREAX. “We werken voor bedrijven in onder andere België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Turkije, Amerika en het Midden-Oosten. Dankzij onze intensieve samenwerking met deze vooraanstaande bedrijven behoren wij tot de absolute top inzake technologische innovatie, en hebben we een immens wereldwijd netwerk van innovatiedeskundigen kunnen uitbouwen. Dit maakt open innovatie mogelijk over bedrijfsgrenzen heen. Wij zijn er heel bedreven in om de omschakeling te maken tussen verschillende toepassingsgebieden en om mogelijkheden tot technologieoverdracht te ontdekken waar anderen er geen zien. Het is de bedoeling om ons internationaal netwerk nog verder uit te bouwen.”