creaxHet Kortrijkse consultancybedrijf CREAX heeft zijn intrek genomen in de gebouwen waar Arne Quinze tot voor kort kantoor hield. Het betreft een oude textielfabriek van Bic Carpets in de wijk Walle. CREAX verplaatst zijn hoofdzetel van de Pottelberg, waar het tegen de muren was opgegroeid. Vandaag werken er 19 mensen voor het snelgroeiende bedrijf dat zich toelegt op het bedenken en implementeren van innovatieve processen in het bedrijfsleven, over alle sectoren heen. CREAX werd destijds in de Kattestad opgericht door de Ieperse whizzkid Simon Dewulf. Vandaag berust de leiding in handen van Ieperling Mathieu Mottrie en Kortijkzaan Jef Vandenberghe.

Sinds zijn ontstaan in 2000, is CREAX dé referentie op het vlak van technologische innovatie, met als missie: het innovatie- en O&O-proces van technologiegedreven bedrijven te versnellen door het combineren van creativiteit en onderzoek. CREAX helpt bedrijven “out of the box” te denken door het gebruik van de globale bestaande kennis. De basisfilosofie van CREAX is dat “elk probleem ooit al door iemand is opgelost”. Door ideeën, oplossingen en technologieën over de grenzen van sectoren heen te transfereren, matcht CREAX zijn externe kijk op technologie met de bedrijfsspecifieke kennis van zijn klanten.  De eigen aanpak van CREAX heeft in de voorbije 16 jaar zijn efficiëntie bewezen in tal van innovatieprojecten voor marktleiders en innovatie gedreven bedrijven, zoals DuPont, P&G, AB Inbev, Sappi, Pfizer, Total, Decathlon, L’Oréal, Philip Morris International en veel andere.

De stevige groei in 2015, die zich ook in 2016 zal doorzetten, vertaalt zich in bijkomende aanwervingen en de noodzaak voor een groter kantoor. De site op Walle wordt volop gerenoveerd met de bedoeling er een echte creativiteits- en innovatiehub van maken, een niet te onderschatten meerwaarde voor een sterk groeiende centrumstad met een kloppend ondernemershart. “Het moet voor de bezoekers een inspirerende ervaring zijn bij CREAX over de vloer te komen,” aldus Mathieu Mottrie. (KC)