Dag van de Ondernemer

DSC02883

Vandaag bestaat voor zowat alles een dag: Secretaressedag, Dag van de Jeugdbeweging, Dag van de Klant. Vreemd genoeg bestond er tot vorig jaar nog geen “Dag van de ondernemer”. Nochtans is het economisch en maatschappelijk belang van ondernemers onmiskenbaar”, zegt Karel Van Eetvelt van Unizo. “Hun ondernemerschap en hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers staan.”

Sinds vorig jaar is elke derde vrijdag van november dan ook de “Dag van de Ondernemer”. Deze datum is niet toevallig gekozen. Elke derde week van november vindt immers de “Global Entrepreneurship Week” plaats. Een week waarop wereldwijd campagne wordt gevoerd om ondernemerschap te promoten. Volgens een deze week door de Vlerick School gepubliceerde studie loopt Vlaanderen in vergelijking met twintig andere regio’s allerminst voorop als het over ondernemerschap gaat.

Vandaag, vrijdag 20 november, zal minister-president Geert Bourgeois in het kader van “De dag van de ondernemer” een bezoek brengen aan Delta Light van de familie Ameloot. Daar staat onder meer een debat met Karel Van Eetvelt op het menu. (KC)

 

a