ARDOOIE – Brexit? Zachte landing of harde landing? Het West-Vlaamse diepvriesbedrijf d’Arta anticipeert alvast en investeert in een nieuwe pilootfabriek in het Engelse graafschap Yorkshire. De site moet nog dit jaar, in principe in juni, de deuren openen.  

d’Arta heeft al eigen productie- en salescapaciteit in het Verenigd Koninkrijk maar voegt daar nu nog een site aan toe. Het betreft een greenfield investering. In Yorkshire zal het vooral draaien om erwten, een van de vele groenten die d’Arta op de markt brengt. 

Het diepvriesbedrijf d’Arta werd uitgerekend dertig jaar terug (1988) opgericht in Ardooie onder impuls van Johan Talpe en Jean-Pierre De Backere. De initiële capaciteit bedroeg toen 20.000 ton. Het kleine broertje van toen is inmiddels uitgegroeid tot een flink uit de kluiten gewassen speler met, naast de hoofdzetel in Ardooie, ook in het buitenland (Portugal) een grote productie eenheid. Typisch aan D’Arta is dat de familiale verankering intact is gebleven, met inmiddels de tweede generatie uit de twee familietakken aan het roer.

Vandaag is d’Arta uitgegroeid tot één van de leidende diepvriesbedrijven in de regio en telt het ruim 360 medewerkers. Het staat garant voor zijn familiale aanpak en langetermijndenken. Dit betekent dat er voortdurend geïnvesteerd wordt in groei  en innovatie, zowel op het vlak van productiemethoden als productontwikkeling. d’Arta streeft ernaar om in een zo kort mogelijke tijd de producten van het veld te verwerken tot gezonde, vriesverse producten. In de strategie staan zaken als innovatie, ecologie en een aantrekkelijk HR-beleid centraal.