David Houthoofd ontpopt zich nu ook tot “zonnekoning”

solar-protectSinds David Houthoofd zijn Group Protect startte, in 2004, is zijn concern altijd maar blijven groeien. Deze week pakt hij uit met alweer een nieuw initiatief via de oprichting van een nieuw bedrijf: Solar Protect. De grootste gemene deler in alle activiteiten heeft altijd betrekking op de bouwsector en Houthoofd weet als geen ander de originele niches te vinden. Binnen Group Protect ressorteren Aquality Protect (vochtbestrijding), Iso Protect (spouw- en dakisolatie), Poly Protect (isoleren van gevels en platte daken) en nu dus ook Solar Protect. Groep Protect of een uniek klavertje vier, dat geleid wordt vanuit Moorsele met operationele bijzetels in te Genk, Aalter en Gosselies (depot met autonome burelen voor Wallonië). “Wij richten ons op de huiseigenaar die een verbetering aan zijn woning wenst uit te voeren,” zegt de hyper dyamische West-Vlaamse ondernemer David Houthoofd, tevens gewezen jonge West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar.  “Dit kan zowel het dichten van een kelder zijn, het isoleren van zijn dak als het plaatsen van … zonnepanelen. Waarom zonnepanelen? Ondanks de negatieve perceptie die op vandaag heerst rond zonnepanelen is het een duurzame en rendabele investering.  Sinds het wegvallen van de groene stroom certificaten, de bijdrages voor groene stroom en de Turteltaks zijn zonnepanelen in een slecht daglicht komen te staan.  De kostprijs van een installatie is echter wereldwijd zo onder druk komen te staan dat investeren in zonnepanelen op vandaag, zelfs zonder overheidssteun, zeer rendabel is.  De gemiddelde terugverdientijd voor een eigenaar ligt rond de 10 jaar. In onze omringende buurlanden zitten zonnepanelen al een tijdje terug in de lift.  Sinds het aanstellen van Bart Tommelein als minister van Energie is het duidelijk geworden dat dit kabinet terug volop gaat voor de promotie van zon. De aankondiging van minister Tommelein dat iedere Belg zonnepanelen zou moeten installeren was voor ons het momentum om de knoop door te hakken.”

Group Protect bestaat sinds 2004, is actief met 110 medewerkers en mikt dit jaar op 16 miljoen euro aan geconsolideerde omzet. David Houthoofd liep al enige tijd rond met plannen om zich te profileren in de markt van de hernieuwbare energie. “Door onze isolatie activiteiten zijn we nauw verbonden met energiebesparende maatregelen en hun toepassingen,” aldus de visionaire Houthoofd. “Dit najaar is het de bedoeling om de markt af te toetsen.  Volgend jaar hebben we de ambitie om 20.000 zonnepanelen te plaatsen.  Goed om bijna 1.200 gezinnen volledig op zonne energie te laten overschakelen. Daarom hebben we gekozen voor enkel hoogwaardige kwaliteitsproducten met duidelijke voordelen voor de klant.  Zo is er een exclusiviteit voor België bedongen met Orange Solar.  Dit Nederlands bedrijf werkt met zonnepanelen van Europese makelij waar er maar liefst 30 jaar rendementsgarantie op zit. Hun panelen zijn kwalitatief ook top in de markt.”

Solar Protect start met David Tytgat als business unit manager. Hij heeft ervaring als manager opgebouwd bij de firma UCO (textiel, onder de groep van Philip Vlerick). Naast David Tytgat starten er twee commerciële krachten en één administratieve ondersteuning. (KC)