David Lano, één van de twee zonen van wijlen Pierre Lano, heeft zicht ingekocht in de Beernemse meubelfabriek Bauwens. Hij doet dat samen met vennoot Frederic Merlin uit Izegem. Samen hebben ze het handelsfonds voor tachtig procent overgenomen. David Lano is de broer van Joe Lano. Deze laatste leidt sinds 2016 alleen het familiebedrijf Lano in Harelbeke, nadat hij de aandelen van zijn broer uitkocht.

In de regio rond Brugge wemelde het ooit van meubelfabrieken. Maar de val van de Muur van Berlijn zorgde er voor dat deze sector grotendeels opdroogde in West-Vlaanderen. Bauwens overleefde echter. Het mag zich zelfs één van de grootste meubelfabrikanten van België noemen. Het bedrijf, dat een traditie heeft die teruggaat tot het interbellum van vorige eeuw, heeft een jaaromzet van om en bij de 24 miljoen euro. In Beernem, waar de hoofdzetel is gevestigd, werken tot op vandaag nog altijd om en bij de tweehonderd mensen. De meubels gaan de wereld rond. Volgens Jan Bauwens (80), die de zaak verkocht, is de overname een goede zaak. Zo kan de continuïteit van het bedrijf verzekerd worden, aldus Jan Bauwens.

David Lano en Frederic Merlin zijn in deze fase nog terughoudend over hun plannen, maar ze gaan er wel ambitieus en met erg veel goesting tegenaan.