De Coene Products levert visitekaartje af in Kinshasa

belgische-ambassade-dr-congo-renderDe Gullegemse deurenfabrikant De Coene Products is trots. Het mag meewerken aan de prestigieuze bouw van de nieuwe Belgische ambassade in Kinshasa, hoofdstad van Congo. Via de algemene aannemer Willemen Groep uit Mechelen worden 150 (brandwerende) deurgehelen “Made in west-Vlaanderen” geëxporteerd naar Afrika.
De federale overheid heeft Willemen Groep aangeduid om de nieuwe Belgische ambassade in Kinshasa te bouwen in een voorname buurt in de Congolese hoofdstad aan de Boulevard du 30 juin. Het gebouw zal over 5.200 m² kantoorruimte beschikken en is daarmee een van de grootste diplomatieke posten van ons land. De eerste steen werd gelegd in augustus 2014. De opening van het gebouw is voorzien in de loop van 2017.

De Coene Products levert voor dit prestigieus project 150 plaatsklare HPL-deuren, inclusief glas voor zijlichten en alle noodzakelijk beslag (krukken, deurpompen). Ongeveer dertig van deze deuren zijn brandwerend RF30 of RF60 minuten. Honderd deuren worden in multiplex omlijstingen geplaatst, de overige vijftig worden geplaatst in massieve blokomlijstingen met beglaasde zijlichten. Eind oktober vertrokken alle plaatsklare binnendeuren en toebehoren via luchtvracht naar Kinshasa om nog dit jaar geplaatst te worden. De coördinatie van de plaatsing wordt door Willemen Groep verzorgd. De Coene Products toont zich hier als betrouwbare en flexibele partner om dit project te realiseren. De Coene Products is gevestigd in Gullegem, telt honderd medewerkers en produceert zo’n vijfhonderd deuren per dag. (KC)